Kaberneeme on tuntud kui looduskaunis kaluriküla, mille üks peamisi atraktsiooone on sadam, kus käib inimesi nii maalt kui merelt. Viimastel aastatel on sadam kiiresti arenenud. Euroopa Struktuurfondide rahastuse abiga on läbi viidud kaks laiendamise etappi. Sadama lahutamatuks osaks on alati olnud restoran, kus saab juua nii tassi kohvi, kinnitada keha kui nautida klaasikese veini ääres vaadet lahele ja kai ääres seisvatele paatidele.

Täna otsib sadam olemasolevale restoranihoonele uut operaatorit, kes jätkaks sadamahoones toitlustamise traditsiooni ja pakuks suvekuudel maist-septembrini külastajatele kergeid eineid ja kohvikutooteid. Lähtudes hetkel kehtivast eriolukorrast on tänavusteks võimalikeks rendikuudeks juuli ja august, kuid sedagi vaid juhul, kui kriisiolukord lõppeb.

Sadamaomanike sooviks on leida püsiv koostööpartner, kes edaspidi pakub sadamas toitlustamist igal kevad-suvisel perioodil. Tulevikus on plaanis sadamaala täiendada ka võimaliku majutushoonega, kuhu juurde kuulub ka toitlustamine.

Toitlustamiseks rendile antava sadamahoone tehnilised andmed: kasutatavat pinda 150 m2, kaks wc-d, külmikukonteiner, köök.

Praegune sadama arengujärk soosib pigem kohviku- ja bistroolaadset kiiret toitlustamist, kui peent restoranimiljööd. Lisaks on sadamaomanike kogemus näidanud, et ka parimatel aegadel, kus ilusate ilmadega külastab suvekuudel sadamat nii palju inimesi, et parklas pole kohta, jääb gurmeerestoran külastajate teenindamisega hätta, sest ei jõuata piisavalt kiiresti teenindada ja külastajad lahkuvad. Bistroo- või kohvikuprojekt võiks olla suunatud lahendusele, kus kiirele soojale söögile lisaks saaks inimesed ka näiteks võileibu, huvitavaid jogurtiampse, smuutisid, pirukaid, kooki ja kohvi.

Uuele rentnikule tuleb kasuks eelnev toitlustamiskogemus. Suureks abiks oleks juba linnas toimiv cateringi-teenus või toitlustusasutus, mille abiga tasandada kitsaskohti töögraafikute koostamisel ja toiduainetega varustamisel. See võimaldab lisaks kohapealsele kergele soojale toidule müüa linnas ettevalmistatud kergemaid suupisteid.

Uus rentnik peab tegema oma teenusele ise reklaami ning seisma hea selle eest, et info tema tegevuse kohta Kaberneeme sadamas on potentsiaalsetele klientidele kättesaadav.

Lisaks restorani/ kohvikuhoonele on sadamas kaipealne väike suveniirikiosk. Kriisile eelnenud suvel sai sadama rannaalal alguse Klinkberg Summer Venue projekt, mille raames korraldati sadamas erinevaid üritusi ja mille naasmist loodetakse ka edaspidi. Sadamakeskkonna arendamise huvides tehakse ristturundamist sotsiaalmeedias.

Sadama rannaalale on rajatud korralik mänguväljak lastele ja mõned treeningseadmed täiskasvanutele.

Huvi korral palume ühendust info@kaberneememarina.ee või 5019576.